Lepak za plocice

Gde god da se okrenemo, u svetu enterijera i podnih obloga, pločice su nezaobilazne. One su danas jedne od najrasprostranjenijih vrsta podnih i zidnih obloga, najpre zahvaljujući svojim odličnim mehaničkim svojstvima i raznovrsnim formatima i dezenima.

Poznato je da, ukoliko koristimo kvalitetne materijale pri gradnji, štedimo vreme i novac. Ništa drugačije nije ni prilikom postavljanja pločica, naročito ukoliko se radi o specijalnim zahtevima kupaca sa kojima se susrećemo svakodnevno. Odabirom dezena pločica nije kraj našim odlukama, već nas čeka još jedan vrlo važan korak, a to je odabir lepka.

Kako odabrati pravi lepak za pločice?

Naše tržište je bogato najrazličitijim vrstama lepkova svih proizvođača. Pri samoj kupovini pločica najbolje je odabrati lepak koji uz tu vrstu pločica najviše odgovara.

lepak za plocice

KAKO SE UPOTREBLJAVA LEPAK ZA PLOCICE?

Lepak za plocice dzak od 25kg dodati na 7l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica. Sačekati 15 minuta, pa ponovo intenzivno izmešati. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se utrošiti u roku od 2 časa. Površine na koje se nanosi lepak, moraju biti nosivo sposobne, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Veće neravnine ispuniti lepkom i to dan pre ugradnje pločica. Pre nanošenja lepka površine grundirati odgovarajućom podlogom, u zavisnosti od stanja površine. Ako se lepi “pločica na pločicu” površine grundirati prajmerom. Nanošenje lepka vršiti nazubljenim gleterom, tako da min. 65% površine pločice bude prekriveno lepkom. Pločice postavljati na naneseni lepak pomerajući ih levo-desno, gore-dole. Praznine između pločica min. 24 časa nakon ugradnje ispunuti masom za fugovanje. Nakon postavljanja, pločice i alat odmah oprati vodom.

DODATNE INFORMACIJE

Radna temperatura: Radove izvoditi na temperaturama od +5°C do +30°C. Atmosferski uslovi mogu uticati na proces očvršćavanja.

Potrošnja: Od 2-5kg/m², u zavisnosti od kvaliteta pripremljenih površina, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: Obicno 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.

Pogledajte:

Dermatolog Beograd

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja