Flourish Centar tradicionalne kineske medicine


Osnovne Informacije:

  • JUŽNI BULEVAR 29
  • Beograd
  • 11000
  • Srbija
  • 011/2444 839

Flourish Centar tradicionalne kineske medicine Beograd. Cilj akupunkture jeste da uspostavi sklad u protoku vitalne energije Qi (či), koja kruži telom po određenim kanalima ili meridijanima. Njih ima 365 na telu i raspoređeni su od glave do stopala, a polaze od unutrašnjih organa prema površinskom sloju tela – koži. Svaki organ ima svoj energetsski kanal, koji se obeležava rimski brojem i ukupno ih ima XII (12).

Iskusan lekar koji dobro poznaje anatomiju površine tela, lako može locirati te tačke, pa se preko kože, stimulacijom akupunkturnim iglicama, može uticati na protok energije, rad organa, na očuvanje zdravlja ili sprečavanje i lečenje bolesti. Broj igala koje se koriste i dubina uboda zavisi od stanja pacijenta i vrste zdravstvenog poremećaja. Igle se brzim pokretom postavljaju na određene akupunkturne tačke, a tretman je bezbolan i bezbedan. Može se primenjivati i kod dece od šeste godine života.

Akupunktura se koristi za:

– lečenje neuroloških oboljenja: glavolja svih tipova, migrena, pareze facijalis, neuralgija, paralize lokomotornog aparata, meningitisa, šloga

– ublažavanje bolova u leđima, bolova u kolenima, bolova u ramenima, bolova izazvanih upalom bešike

– lečenje upale sinusa, alergija, astme

– lečenje opstipacije (zatvora)

– lečenje depresije i ansioznosti

– lečenje poremećaja spavanja

– ublažavanje bolova u stomaku


Dermatolog Beograd

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja