Izrada spomenika

IZRADA SPOMENIKA

Pre ili kasnije, jednom u životu nas očekuje naručivanje nadgrobnog spomenika za naše najmilije koji više nisu sa nama. Izrada nadgrobnog spomenika može se pretvoriti u pravu noćnu moru ako bilo šta prepustimo slučaju, tako da je itekako mudro da se prethodno upoznamo sa svim mogućnostima a sve da bi izbegli eventualne neugodne probleme koje možemo (ne)očekivano iskusiti kroz čitav proces narudžbine, izrade i montaže nadgrobnog spomenika.

Poručivanje spomenika

Prva faza kroz koju prolazimo prilikom izrade nadgrobnog spomenika je osmišljavanje i dizajniranje modela nadgrobnog spomenika. Možete da odaberete neki od modela iz kataloga kamenorezacke radnje ili da spomenik izrade po vašoj skici ili slici. Takođe, u koliko imate neku ideju a niste sigurni kako model treba da izgleda, možete da osmislite spomenik koji će odgovarati vašim idejama.

Nakon odabira modela birate kamen od kog će biti izrađen nadgrobni spomenik. Današnji spomenici se uglavnom prave od granita, čime je obezbeđena postojanost i trajnost. Graniti dolaze u više boja i jednako su dobrog kvaliteta bez obzira na cenu.

Slike i slova

Slike i slova, odmah nakon dizajna i strukture materijala najviše utiču na generalan izgled spomenika. Slike za nadgrobne spomenike se najčešće izrađuju kao gravirane, uklesane u kamen ili kao keramičke – porcelanske slike visokog kvaliteta. Gravirane slike će trajati duže dok se fotokeramika može izrađivati u boji i može mnogo uticati na finalnu impresiju spomenika. I ovde je mudro da prethodno provjerite već rađene radove, jer mnogo je novih „majstora“ i radnji koje još nemaju znanje, iskustvo niti opremu za kvalitetne radove. Svakako da ne želite lošu sliku na spomeniku.

Slova na spomenicima mogu biti gravirana mašinska slova, laserski  gravirana, peskarena ili ručno klesana, kao i mesingana slova koja se lijepe, odnosno ukopavaju u kamen.

Dermatolog Beograd

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja

Ponuda, Cene, Katalog, Prodaja, Proizvodnja